top of page

Plan 500gram

De revolutionaire uitdaging die je leven ten goede zal veranderen!

Voeding loopt als een rode draad door ons leven. Het brengt ons vele mooie dingen, denk aan gezellige etentjes, brandstof om dat spurtje tegen je kinderen tot aan de achterdeur te blijven winnen, net die stofjes die je nodig hebt om met meer concentratie je werkdag door te komen... Eten is helend.

Maar tegelijkertijd kan voeding ook schade aanrichten aan je lijf. Want onze relatie met eten is helemaal ontwricht. We eten met z’n allen te veel suiker, te veel vet, te vaak ongezonde tussendoortjes en ga zo maar door. We worden door onze overheid, dieetgoeroes, hippe influencers en coaches allerhande aangemoedigd om vooral minder te eten: minder suiker, minder vet, minder zout, minder calorieën en dat al meer dan 20 jaar lang. De boodschap op zich is niet verkeerd, het eetpatroon van de gemiddelde Belg zou er gezonder uitzien met minder van dat allemaal, maar ze lijkt slechts op wisselend succes te kunnen rekenen. Weinig mensen voelen zich echt aangesproken. Altijd maar minderen om dan je risico op een waaier aan welvaartsziekte binnen 20 jaar te verlagen, daar lopen we niet snel warm voor. Maar ik ben ervan overtuigd dat, wanneer de effecten van gezonde voeding op ons lichaam helder en concreet zijn, mensen wel veel beter naar de adviezen luisteren. Die adviezen zouden met wat ‘gezondheidsmarketing’ ook heel wat sexyer kunnen klinken waardoor ze misschien wat meer believers kunnen vinden. Daarom ben ik net fan van het tegenovergestelde, ga voor méér, méér, ja je leest het goed, veel méér! Gezonder eten wordt dan echt een bewuste keuze. En die boodschap, die gezondheidsvoordelen van goed eten, wil ik heel graag mee uitdragen.

 

In dit boek wil ik jou de meerwaarde tonen die gezonde voeding je kan bieden. Ik wil laten zien dat het eten van meer pure producten, zoals groenten, fruit, noten en vis op alle fronten voor een verbetering zorgt. Als bewijs voor de kracht van gezond eten steun ik op kwaliteitsvolle wetenschappelijke publicaties. Wist je bijvoorbeeld dat meer groenten eten op jaarbasis 1650 sterfgevallen in België kan voorkomen? Dat blijkt uit een onderzoek dat midden 2019 in het gerenommeerde wetenschappelijk tijdschrift The Lancet verscheen. Het eten van meer vis doet het zelfs nog beter: 2900 levens worden hierdoor jaarlijks gespaard. Straffe cijfers.

 

Maar ik wil graag verder gaan dan dat. Met Plan 500 gram wil ik je graag op weg helpen om al die goede adviezen om te zetten in de praktijk, en te kiezen voor 500 gram groenten en fruit per dag. Zo krijg je in dit boek ook 50 recepten mee waar groenten en fruit de hoofdrol in spelen, en waar je smaakpapillen je bovendien erg dankbaar voor zullen zijn.

Look &

              Feel

bottom of page