top of page

Boeken

Plan 500gram!

Maak kennis met Plan 500 gram, de revolutionaire uitdaging die je leven ten goede zal veranderen. Ik daag je uit om elke dag minstens 500 gram groenten en fruit te eten.

Er zijn alleen maar voordelen: je krijgt een flinke dosis essentiële voedingsstoffen binnen, je geeft je immuunsysteem een boost, je voelt je energieker … en wát je eet, wordt ook alleen maar lekkerder met wat extra groenten en fruit erbij.

Kortom: meer groenten en fruit eten bevat alleen maar pluspunten. En met de recepten in dit boek wordt dat kinderspel! Ik zet je in 50 overheerlijke recepten – van ontbijt tot dessert – op weg naar een lekker lang en gezond leven.

Plan500gram_3D_edited.png

Naar schatting een op de tien Belgen lijdt aan het prikkelbare darmsyndroom, en toch is de aandoening nog redelijk onbekend. Buikpijnlijders blijven vaak veel te lang met hun klachten rondlopen zonder een arts te consulteren. Dat is jammer, want hoewel er geen eenduidige behandeling voor dit syndroom is, zijn er toch veel manieren om deze buikpijnklachten aan te pakken.

In Prikkelbare darmen kookboek bundel ik samen met maagdarmspecialist Prof. dr. Heiko De Schepper onze krachten. We schetsen kort het mechanisme van het prikkelbare darmsyndroom, focussen vervolgens op welke rol voeding speelt wanneer je aan PDS lijdt en we geven aan welke voeding je beter vermijdt. Daarnaast zetten we de theorie meteen om in de praktijk, met meer dan 40 darmvriendelijke recepten.

cover3D_edited.jpg

Lekker Lang Leven 2

Zorgen voor een LEKKER LANG LEVEN, dat is wat voeding voor ons moet doen. Ze moet gezelligheid bieden als we samen zijn met familie. Ze moet ons energie geven om actief te zijn en te blijven. Maar evengoed moet ze ons de kracht geven om tijdens ziekte te vechten. Je leest het al: voeding is meer dan alleen maar het invullen van een basisbehoefte. Voeding is wonderspul!

En toch word je om de oren geslagen met allerlei regeltjes en restricties als het gaat over wat je moet eten om gezond te blijven. Niet te veel van dit, pas op met dat. Chef en diëtist Michaël Sels draait het om: gezonde voeding gaat over meer, meer en meer! Meer groenten, meer fruit, meer genieten.

In dit kookboek vind je ruim 50 recepten (ontbijt, lunch en avondmaal) voor een lang en gezond leven. Want op de vraag of een maaltijd gezond én lekker kan zijn, is het antwoord overduidelijk: ja! En daar levert dit boek het bewijs voor.

9789463832823_OHV.jpg

Lekker Lang Leven 1

We weten niet meer wat we mogen eten. Voedingsstoffen worden nu weer wel, dan weer niet opgehemeld, verschillende diëten spreken elkaar radicaal tegen en tal van gezondheidsgoeroes verspreiden elk hun eigen waarheden. Is een aardappel goed of slecht? Mag er nog een boterham met choco in de brooddoos? En wat met dat dagelijkse glaasje rode wijn?

 

Eten is de nieuwe religie en het is er eentje met profeten, paria’s en veel heilige geschriften.

 

We slagen er maar niet in om gezond te eten: bijna 1 op de 2 Belgen lijdt aan overgewicht. Daarom schrijft Michaël Sels, diëtist én chef, dit boek; zodat jij ook terug (w)eet wat goed is voor je lijf.

 

Gezonder eten kan misschien een hele opgave lijken, maar wist je dat je 15 jaar langer gezond kunt leven door de juiste voeding in de juiste verhouding? Bovendien dring je het risico op diverse aandoeningen, zoals kanker, hart- en vaatziekten, darmziekten en bloeddrukproblemen sterk terug.

 

In Lekker lang leven zet Michaël Sels de puntjes op de i. En met de meer dan 50 recepten zet jij de theorie gemakkelijk om in de praktijk!

 

-             Michaël Sels is diëtist én chef

-             Win 15 gezonde levensjaren door juist te eten

-             Met 50 gezonde en eenvoudige recepten voor een lekker lang leven

Sommige lezers vragen mij voor hoeveel personen de recepten zijn. Bij heel wat recepten ga je zien dat het vermeld staat in de omschrijving, "verdeel over vier kommetjes", "maak 4 gelijke burgers",.. maar bij sommige recepten ga je dat niet meteen terug vinden. In een BLOG-bericht lees je meer hierover!

Lekker lang leven_cover plat.jpg

Prikkelbare darmen kookboek

Look &

              Feel

Bestellen

De Lekker Lang Leven-boeken en het prikkelbare darmen kookboek zijn te vinden in jouw favoriete boekhandel, ook via onderstaande link kan je een exemplaar bestellen!

bottom of page