top of page
Zoeken

koude winterse Juni diner: pilav met gegrilde spruiten en lamscarré

Verwelkom de winter in juni met dit vorstelijke gerecht. Het grillen van spruiten was voor mij dé manier om ervan te gaan houden, perfect voor natte juni avond aan tafel. Als ik vlees op het menu zet dan kies is altijd voor kwaliteit en maak een uitstapje naar Van Engelandt, vakmensen met een liefde voor smaak.


AANTAL

Voor 4 personen

BEREIDINGSTIJD

60 minuten


Ingrediënten

190 g wilde rijst

olijfolie

600 g spruiten

½ butternutpompoen

peper

zout

1 bosje bladpeterselie

600 g lamscarré

2 tenen knoflook

2 eetlepels tahin

3 eetlepels wittewijnazijn

50 g zonnebloempitten

40 g amandelen


Zo ga je aan de slag

Recept:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de rijst tot deze glazig is. Voeg 500 ml water toe en laat het op laag vuur met de deksel erop 45 tot 50 minuten sudderen. Roer niet. De rijst moet al dente zijn.

  3. Maak ondertussen de spruitjes schoon en snijd ze doormidden. Snijd de pompoen in blokjes (schillen is niet nodig). Meng de pompoenblokjes en spruitjes met een scheut olijfolie en verdeel ze over de bakplaat. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Rooster in de oven gedurende 20 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.

  4. Hak de peterselie fijn. Verhit een scheut olijfolie in een pan. Kruid het lamskroon met zout en peper. Bak 3 minuten aan elke kant tot ze bruin zijn. Zet het vlees vervolgens 15 minuten in de oven.

  5. Pers de knoflook voor de dressing. Meng het met tahini, witte wijnazijn en een scheut olijfolie.

  6. Voeg een royale scheut water toe en meng tot een gladde dressing.

  7. Rooster de amandelen en zonnebloempitten in een pan zonder olie tot ze goudbruin zijn.

  8. Meng de rijst met de geroosterde spruitjes, pompoen, amandelen, zonnebloempitten en peterselie.

  9. Schenk de dressing over het mengsel. Serveer met het in plakjes gesneden lamskroon.




39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page